@prefix azonOnto: <http://id.e-science.pl/ontologies/azonOnto#> .
@prefix collection: <http://id.e-science.pl/vocab/collection/> .
@prefix dcterms: <http://purl.org/dc/terms/> .
@prefix kv: <http://id.e-science.pl/vocab/kv/> .
@prefix person: <http://id.e-science.pl/vocab/person/> .
@prefix rdf: <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#> .
@prefix rdfs: <http://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#> .
@prefix records: <http://id.e-science.pl/records/> .
@prefix skos: <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#> .
@prefix unit: <http://id.e-science.pl/vocab/unit/> .
@prefix xml: <http://www.w3.org/XML/1998/namespace> .
@prefix xsd: <http://www.w3.org/2001/XMLSchema#> .

records:19367 a azonOnto:ResearchOffer ;
    azonOnto:acceptanceDate "2018-12-10"^^xsd:date ;
    azonOnto:authorInfo [ a azonOnto:AuthorInfo ;
            azonOnto:affiliation unit:4460 ;
            azonOnto:author person:10189 ;
            azonOnto:position 1 ] ;
    azonOnto:cocreatorInfo [ a azonOnto:CoCreatorInfo ;
            azonOnto:cocreator person:7679 ;
            azonOnto:position 1 ;
            azonOnto:roleName "Inna"@pl ] ;
    azonOnto:collection collection:17,
        collection:2 ;
    azonOnto:description "•oznaczanie zawartości/stężenia toksycznych pierwiastków śladowych: ołowiu, kadmu, arsenu metodą spektrometrii absorpcji atomowej,\\n\\n•oznaczanie zawartości/stężenia pierwiastków mineralnych: sodu, potasu, wapnia, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, niklu, fosforu,\\n\\n•ocena zawartości toksycznych pierwiastków śladowych i niezbędnych składników mineralnych w żywności, paszy, wodzie i in.,\\n\\n•badania żywności, materiału biologicznego, pasz, wody, produktów rolno-spożywczych, nowo uzyskiwanych technologicznie preparatów pod kątem:\\n - zanieczyszczenia toksycznymi pierwiastkami śladowymi zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawnymi \\n- zawartości/stężenia pierwiastków mineralnych,\\n\\n•badania specjalistyczne w zakresie prac badawczo-naukowych na potrzeby pracowników i studentów Uczelni oraz jednostek zewnętrznych\\n\\nMleko i przetwory mleczne (badania akredytowane):\\n\\n•Zawartość miedzi w zakresie: (0,05- 5,0) mg/kg metodą absorpcyjnej spektrometrii atomowej płomieniowej (FAAS) wg PN-EN 14082:2004 z wyłączeniem pkt. 6.3.3 oraz PN-EN 14084:2004,\\n\\n•Zawartość wapnia w zakresie: (2,0- 7500) mg/kg metodą emisyjnej spektrometrii atomowej płomieniowej (FAES) wg PN-EN 14082:2004 z wyłączeniem pkt. 6.3.3 oraz PN-EN 14084:2004 \\n\\nWarzywa, owoce, przetwory owocowo-warzywne (badania akredytowane):\\n\\n•Zawartość magnezu w zakresie: (250- 3500) mg/kg metodą absorpcyjnej spektrometrii atomowej płomieniowej (FAAS) wg PN-EN 15505:2009,\\n\\n•Zawartość potasu w zakresie: (100 - 5000) mg/kg metodą emisyjnej spektrometrii atomowej płomieniowej (FAES) wg PB-05/AAS wydanie 1 z dnia 9.05.2012 \\n\\nSoki owocowe i warzywne (badania akredytowane): \\n\\n•Zawartość magnezu w zakresie: (30- 200) mg/kg metodą absorpcyjnej spektrometrii atomowej płomieniowej (FAAS) wg PN-EN 1134:1999,\\n\\n•Zawartość potasu w zakresie: (100- 2000) mg/kg metodą emisyjnej spektrometrii atomowej płomieniowej (FAES) wg PN-EN 1134:1999 \\n\\nPozostałe wyroby konsumpcyjne przeznaczone dla ludzi – w tym żywność (badania nieakredytowane):\\n\\n•Zawartość magnezu, żelaza, miedzi, cynku, manganu metodą absorpcyjnej spektrometrii atomowej płomieniowej (FAAS),\\n\\n•Zawartość ołowiu, kadmu metodą absorpcyjnej spektrometrii atomowej płomieniowej (FAAS) po ekstrakcji do fazy organicznej,\\n\\n•Zawartość sodu, potasu, wapnia metodą emisyjnej spektrometrii atomowej płomieniowej (FAES),\\n\\n•Zawartość arsenu metodą absorpcyjnej spektrometrii atomowej w kuwecie grafitowej (GTA),\\n\\n•Zawartość fosforu metodą kolorymetryczną"@pl ;
    azonOnto:destinationGroup "ogół społeczeństwa"@pl ;
    azonOnto:harmfulContent false ;
    azonOnto:keywordInfo [ a azonOnto:KeywordInfo ;
            azonOnto:name "składniki mineralne"@pl ;
            azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c101142"^^xsd:anyURI ],
        [ a azonOnto:KeywordInfo ;
            azonOnto:name "mineralizacja mikrofalowa"@pl ;
            azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c56208"^^xsd:anyURI ],
        [ a azonOnto:KeywordInfo ;
            azonOnto:name "AAS - atomowa spektrometria absorpcyjna"@pl ;
            azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c485"^^xsd:anyURI ],
        [ a azonOnto:KeywordInfo ;
            azonOnto:name "Pierwiastki śladowe"@pl ;
            azonOnto:uri "http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_7834"^^xsd:anyURI ],
        [ a azonOnto:KeywordInfo ;
            azonOnto:name "pierwiastki toksyczne"@pl ;
            azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c74024"^^xsd:anyURI ] ;
    azonOnto:licenseInfo [ a azonOnto:LicenseInfo ;
            azonOnto:name "CC BY-SA-NC 4.0"^^xsd:string ;
            azonOnto:uri "https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.pl"^^xsd:anyURI ] ;
    azonOnto:location "UPWr"^^xsd:string ;
    azonOnto:partner [ a azonOnto:Organization ;
            azonOnto:name "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu"^^xsd:string ] ;
    azonOnto:scientificDiscipline "dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)"@pl ;
    azonOnto:submitter [ a azonOnto:Person ;
            azonOnto:name "Arkadiusz Popiel"^^xsd:string ] ;
    azonOnto:title "Oznaczanie stężeń wybranych parametrów chemicznych"@pl ;
    azonOnto:uri "https://lbsaa-azon.e-science.pl/home/"^^xsd:anyURI .

RDF/XML

TURTLE

JSON-LD