@prefix azonOnto: <http://id.e-science.pl/ontologies/azonOnto#> .
@prefix collection: <http://id.e-science.pl/vocab/collection/> .
@prefix dcterms: <http://purl.org/dc/terms/> .
@prefix kv: <http://id.e-science.pl/vocab/kv/> .
@prefix person: <http://id.e-science.pl/vocab/person/> .
@prefix rdf: <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#> .
@prefix rdfs: <http://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#> .
@prefix records: <http://id.e-science.pl/records/> .
@prefix skos: <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#> .
@prefix unit: <http://id.e-science.pl/vocab/unit/> .
@prefix xml: <http://www.w3.org/XML/1998/namespace> .
@prefix xsd: <http://www.w3.org/2001/XMLSchema#> .
records:21688 a azonOnto:Book ;
azonOnto:acceptanceDate "2018-11-23"^^xsd:date ;
azonOnto:authorInfo [ a azonOnto:AuthorInfo ;
azonOnto:author person:10375 ;
azonOnto:position 1 ] ;
azonOnto:collection collection:2 ;
azonOnto:comment "2. Książki wydane w latach 1800-1945"@pl ;
azonOnto:description "Zawiera XIX-wieczną wiedzę na temat fermentacji alkoholowej, produkcji spirytusu oraz aparatów i urządzeń wykorzystywanych w gorzelniach."@pl ;
azonOnto:destinationGroup "ogół społeczeństwa"@pl ;
azonOnto:fileInfo [ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "Praktyczny_wykład_sztuki_gorzelniczéj_obejmujacy_przepisy_dotyczące_się_urządzenia_gorzelń_sporządzania_zaciéru_robienia_podmłody_prowadzenia_fermentacyi_tudzież_opis_i_oc.pdf"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/21688/Praktyczny_wykład_sztuki_gorzelniczéj_obejmujacy_przepisy_dotyczące_się_urządzenia_gorzelń_sporządzania_zaciéru_robienia_podmłody_prowadzenia_fermentacyi_tudzież_opis_i_oc.pdf"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:harmfulContent false ;
azonOnto:keywordInfo [ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "Gorzelnictwo"@pl ;
azonOnto:uri "http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_2337"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "Fermentacja alkoholowa"@pl ;
azonOnto:uri "http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_27518"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "gorzelnie rolnicze"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/14377"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "Destylacja"@pl ;
azonOnto:uri "http://purl.bioontology.org/ontology/MESH/D057168"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:language "Polski"^^xsd:string ;
azonOnto:licenseInfo [ a azonOnto:LicenseInfo ;
azonOnto:name "domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:numberOfPages 366 ;
azonOnto:oai [ a azonOnto:IdentifierInfo ;
azonOnto:name "OAI"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "http://fbc.pionier.net.pl/id/oai:www.dbc.wroc.pl:2500"^^xsd:anyURI ;
azonOnto:value "2500"^^xsd:string ] ;
azonOnto:partner [ a azonOnto:Organization ;
azonOnto:name "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu"^^xsd:string ] ;
azonOnto:publicationPlace "Warszawa"^^xsd:string ;
azonOnto:publicationYear 1841 ;
azonOnto:publisher "W drukarni Piotra Baryckiego"^^xsd:string ;
azonOnto:relatedLink [ a azonOnto:RelatedLinkInfo ;
azonOnto:name "Dolnośląska Biblioteka Cyfrowa"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "http://www.dbc.wroc.pl/dlibra/docmetadata?id=2500"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:RelatedLinkInfo ;
azonOnto:name "Rekord w katalogu bibliotecznym"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://aleph.bibl.up.wroc.pl/F/?func=direct&doc_number=000047208&local_base=ARW"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:scientificDiscipline "dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)"@pl ;
azonOnto:submitter [ a azonOnto:Person ;
azonOnto:name "Barbara Barańska-Malinowska"^^xsd:string ] ;
azonOnto:temporalCoverage "XIX w."^^xsd:string ;
azonOnto:title "Praktyczny wykład sztuki gorzelniczéj obejmujacy przepisy dotyczące się urządzenia gorzelń, sporządzania zaciéru, robienia podmłody, prowadzenia fermentacyi: tudzież opis i ocenianie apparatów destyllacyinych [...]"@pl .