@prefix azonOnto: <http://id.e-science.pl/ontologies/azonOnto#> .
@prefix collection: <http://id.e-science.pl/vocab/collection/> .
@prefix dcterms: <http://purl.org/dc/terms/> .
@prefix kv: <http://id.e-science.pl/vocab/kv/> .
@prefix person: <http://id.e-science.pl/vocab/person/> .
@prefix rdf: <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#> .
@prefix rdfs: <http://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#> .
@prefix records: <http://id.e-science.pl/records/> .
@prefix skos: <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#> .
@prefix unit: <http://id.e-science.pl/vocab/unit/> .
@prefix xml: <http://www.w3.org/XML/1998/namespace> .
@prefix xsd: <http://www.w3.org/2001/XMLSchema#> .
records:22886 a azonOnto:Book ;
azonOnto:acceptanceDate "2018-11-30"^^xsd:date ;
azonOnto:cocreatorInfo [ a azonOnto:CoCreatorInfo ;
azonOnto:cocreator person:2983 ;
azonOnto:position 1 ;
azonOnto:roleName "Redaktor"@pl ],
[ a azonOnto:CoCreatorInfo ;
azonOnto:cocreator person:3915 ;
azonOnto:position 2 ;
azonOnto:roleName "Redaktor"@pl ] ;
azonOnto:collection collection:2 ;
azonOnto:comment "7. Książki i czasopisma Wydawnictwa Uniwersytetu Przyrodniczego"@en ;
azonOnto:description "Praca zbiorowa dotycząca wykorzystania nowych metod w przetwórstwie spożywczym."@pl ;
azonOnto:destinationGroup "ogół społeczeństwa"@pl ;
azonOnto:fileInfo [ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "Novel operations and materials in food processing.pdf"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/22886/Novel operations and materials in food processing.pdf"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:harmfulContent false ;
azonOnto:keywordInfo [ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "Żywność"@pl ;
azonOnto:uri "http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_3032"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "badania"@pl ;
azonOnto:uri "http://eurovoc.europa.eu/2914"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "procesy technologiczne"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c83443"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "surowce"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c109171"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "Dodatki do żywności"@pl ;
azonOnto:uri "http://purl.bioontology.org/ontology/MESH/D005503"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "przemysł rolno-spożywczy"@pl ;
azonOnto:uri "http://www.eionet.europa.eu/gemet/concept/240"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "jakość żywności"@pl ;
azonOnto:uri "http://www.eionet.europa.eu/gemet/concept/3380"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:language "Angielski"^^xsd:string ;
azonOnto:licenseInfo [ a azonOnto:LicenseInfo ;
azonOnto:name "CC BY-ND-NC 4.0"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/legalcode.pl"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:numberOfPages 182 ;
azonOnto:numeration "CXXVIII"^^xsd:string ;
azonOnto:oai [ a azonOnto:IdentifierInfo ;
azonOnto:name "OAI"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "http://fbc.pionier.net.pl/id/oai:www.dbc.wroc.pl:13658"^^xsd:anyURI ;
azonOnto:value "13658"^^xsd:string ] ;
azonOnto:partner [ a azonOnto:Organization ;
azonOnto:name "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu"^^xsd:string ] ;
azonOnto:publicationPlace "Wrocław"^^xsd:string ;
azonOnto:publicationYear 2011 ;
azonOnto:publisher "Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu"^^xsd:string ;
azonOnto:relatedLink [ a azonOnto:RelatedLinkInfo ;
azonOnto:name "Dolnośląska Biblioteka Cyfrowa"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "http://www.dbc.wroc.pl/dlibra/docmetadata?id=13658"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:scientificDiscipline "dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)"@pl ;
azonOnto:seriesName "Monografie"^^xsd:string ;
azonOnto:submitter [ a azonOnto:Person ;
azonOnto:name "Magdalena Kozińska"^^xsd:string ] ;
azonOnto:title "Novel operations and materials in food processing"@en .