@prefix azonOnto: <http://id.e-science.pl/ontologies/azonOnto#> .
@prefix collection: <http://id.e-science.pl/vocab/collection/> .
@prefix dcterms: <http://purl.org/dc/terms/> .
@prefix kv: <http://id.e-science.pl/vocab/kv/> .
@prefix person: <http://id.e-science.pl/vocab/person/> .
@prefix rdf: <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#> .
@prefix rdfs: <http://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#> .
@prefix records: <http://id.e-science.pl/records/> .
@prefix skos: <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#> .
@prefix unit: <http://id.e-science.pl/vocab/unit/> .
@prefix xml: <http://www.w3.org/XML/1998/namespace> .
@prefix xsd: <http://www.w3.org/2001/XMLSchema#> .
records:2329 a azonOnto:EducationalMaterial ;
azonOnto:acceptanceDate "2018-03-09"^^xsd:date ;
azonOnto:authorInfo [ a azonOnto:AuthorInfo ;
azonOnto:affiliation unit:12 ;
azonOnto:author person:783 ;
azonOnto:position 1 ],
[ a azonOnto:AuthorInfo ;
azonOnto:affiliation unit:12 ;
azonOnto:author person:4413 ;
azonOnto:position 2 ] ;
azonOnto:collection collection:1,
collection:6 ;
azonOnto:creationYear 2018 ;
azonOnto:description "Cholesterol is a sterol (a combination steroid and alcohol) and a lipid found in the cell membranes of all body tissues, and transported in the blood plasma of all animals. Lesser amounts of cholesterol are also found in plant membranes. The name originates from the Greek chole- (bile) and stereos (solid), and the chemical suffix -ol for an alcohol, as researchers first identified cholesterol (C27H45OH) in solid form in gallstones in 1784.\\nMost cholesterol is not dietary in origin; it is synthesized internally. Cholesterol is present in higher concentrations in tissues which either produce more or have more densely-packed membranes, for example, the liver, spinal cord and brain, and also in atheromata. Cholesterol plays a central role in many biochemical processes, but is best known for the association of cardiovascular disease with various lipoprotein cholesterol transport patterns and high levels of cholesterol in the blood."@en ;
azonOnto:destinationGroup "administracja publiczna"@pl,
"nauczyciele"@pl,
"naukowcy"@pl,
"ogół społeczeństwa"@pl,
"przedsiębiorcy"@pl,
"studenci"@pl,
"uczniowie"@pl ;
azonOnto:fileInfo [ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "Experiment_8_WCAG_remake.docx"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/2329/Experiment_8_WCAG_remake.docx"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:harmfulContent false ;
azonOnto:keywordInfo [ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "związki chemiczne"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c139189"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "cholesterol"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c13084"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "metody izolacji"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/4881"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "właściwości chemiczne"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c128380"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "jajko"@pl ;
azonOnto:uri "http://eurovoc.europa.eu/2121"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:language "Angielski"^^xsd:string ;
azonOnto:licenseInfo [ a azonOnto:LicenseInfo ;
azonOnto:name "CC BY-SA 4.0"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/legalcode.pl"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:numberOfPages 14 ;
azonOnto:partner [ a azonOnto:Organization ;
azonOnto:name "Politechnika Wrocławska"^^xsd:string ] ;
azonOnto:placeOfCreation "Wrocław"^^xsd:string ;
azonOnto:scientificDiscipline "dziedzina nauk chemicznych / chemia (2011)"@pl ;
azonOnto:submitter [ a azonOnto:Person ;
azonOnto:name "Jadwiga Soloducho"^^xsd:string ] ;
azonOnto:title "Medicinal Natural Products – laboratory. The higher animals sterols - isolation of cholesterol from hen’s egg"@en ;
azonOnto:usedIn [ a azonOnto:Lecture ;
azonOnto:lecturer person:783 ],
[ a azonOnto:Lecture ;
azonOnto:lecturer person:4413 ] .
RDF/XML
TURTLE
JSON-LD