@prefix azonOnto: <http://id.e-science.pl/ontologies/azonOnto#> .
@prefix collection: <http://id.e-science.pl/vocab/collection/> .
@prefix dcterms: <http://purl.org/dc/terms/> .
@prefix kv: <http://id.e-science.pl/vocab/kv/> .
@prefix person: <http://id.e-science.pl/vocab/person/> .
@prefix rdf: <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#> .
@prefix rdfs: <http://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#> .
@prefix records: <http://id.e-science.pl/records/> .
@prefix skos: <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#> .
@prefix unit: <http://id.e-science.pl/vocab/unit/> .
@prefix xml: <http://www.w3.org/XML/1998/namespace> .
@prefix xsd: <http://www.w3.org/2001/XMLSchema#> .
records:25963 a azonOnto:ResearchOffer ;
azonOnto:acceptanceDate "2018-12-12"^^xsd:date ;
azonOnto:authorInfo [ a azonOnto:AuthorInfo ;
azonOnto:affiliation unit:4460 ;
azonOnto:author person:2063 ;
azonOnto:position 1 ] ;
azonOnto:cocreatorInfo [ a azonOnto:CoCreatorInfo ;
azonOnto:cocreator person:7679 ;
azonOnto:position 1 ;
azonOnto:roleName "Inna"@pl ] ;
azonOnto:collection collection:17,
collection:2 ;
azonOnto:description "• oznaczanie skręcalności właściwej związków optycznie czynnych,\\n• oznaczanie czystości enancjomerycznej związków,\\n• oznaczanie składu kwasów tłuszczowych w lipidach pochodzenia zwierzęcego i roślinnego z uwzględnieniem ich lokalizacji metodą chromatografii gazowej i wysokosprawnej chromatografi cieczowej (HPLC)\\n• analiza jakościowa i ilościowa związków naturalnych za pomocą wysokosprawnej chromatografi cieczowej (HPLC)\\n• analizy ilościowe i jakościowe lotnych związków organicznych oraz olejków eterycznych dla ziół, przypraw i surowców spożywczych w oparciu o metodę chromatografii gazowej sprzężonej ze spektrometrem gazowym (GC-MS), chromatografii gazowej z detektorem płomieniowym (GC-FID) oraz spektroskopię magnetycznego rezonansu jądrowego (NMR). \\n• analiza i ustalanie struktur nieznanych substancji organicznych oraz ich mieszanin (UV, IR, NMR, GC-MS)\\n• analiza czystości substancji (GC-MS, GC, NMR)\\n• analiza związków zapachowych (Head-Space GC-MS)\\n• ustalanie struktury substancji organicznych (w tym pochodzenia naturalnego);\\n• optymalizacja procesu ekstrakcji związków naturalnych\\n• analiza tożsamości farmaceutyków i produktów naturalnych"@pl ;
azonOnto:destinationGroup "ogół społeczeństwa"@pl ;
azonOnto:harmfulContent false ;
azonOnto:keywordInfo [ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "profil kwasów tłuszczowych"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/4699"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "zioła"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c137578"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "biotransformacje"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c9936"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "uprawa roślin przyprawowych"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/20391"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "GC-MS"@pl ;
azonOnto:uri "http://purl.bioontology.org/ontology/MESH/D008401"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "head-space"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c31794"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "off-flavour"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/30770"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "analiza aromatów"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/30771"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "NMR"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c63839"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "Związki lotne"@pl ;
azonOnto:uri "http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_24933"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:licenseInfo [ a azonOnto:LicenseInfo ;
azonOnto:name "CC BY-SA-NC 4.0"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.pl"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:location "UPWr"^^xsd:string ;
azonOnto:partner [ a azonOnto:Organization ;
azonOnto:name "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu"^^xsd:string ] ;
azonOnto:scientificDiscipline "dziedzina nauk chemicznych / chemia (2011)"@pl ;
azonOnto:submitter [ a azonOnto:Person ;
azonOnto:name "Arkadiusz Popiel"^^xsd:string ] ;
azonOnto:title "Chemia żywności"@pl ;
azonOnto:uri "https://lkc-azon.e-science.pl/home/"^^xsd:anyURI .
RDF/XML
TURTLE
JSON-LD