@prefix azonOnto: <http://id.e-science.pl/ontologies/azonOnto#> .
@prefix collection: <http://id.e-science.pl/vocab/collection/> .
@prefix dcterms: <http://purl.org/dc/terms/> .
@prefix kv: <http://id.e-science.pl/vocab/kv/> .
@prefix person: <http://id.e-science.pl/vocab/person/> .
@prefix rdf: <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#> .
@prefix rdfs: <http://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#> .
@prefix records: <http://id.e-science.pl/records/> .
@prefix skos: <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#> .
@prefix unit: <http://id.e-science.pl/vocab/unit/> .
@prefix xml: <http://www.w3.org/XML/1998/namespace> .
@prefix xsd: <http://www.w3.org/2001/XMLSchema#> .
records:26202 a azonOnto:ResearchEquipment ;
azonOnto:acceptanceDate "2018-12-27"^^xsd:date ;
azonOnto:authorInfo [ a azonOnto:AuthorInfo ;
azonOnto:affiliation unit:6430 ;
azonOnto:author person:2071 ;
azonOnto:position 1 ] ;
azonOnto:collection collection:13,
collection:4 ;
azonOnto:description "TANITA MC-180 MA\\nTanita, to japoński producent urządzeń do pomiaru składu ciała. Model MC 180 MA to nowoczesny analizator składu masy ciała, wykorzystujący metodę bioimpedancji elektrycznej (BIA). Metoda opiera się na przepływie prądu o różnych częstotliwościach, które są zmieniane w trakcie pomiaru, dzięki czemu pozwalają na bardzo dokładne wyniki. Urządzenie charakteryzuje się bardzo wysoką powtarzalnością otrzymanych rezultatów. Urządzenie zaprojektowane jest ergonomicznie, posiada kolorowy panel dotykowy i intuicyjne menu. Wyniki otrzymuje się w wersji graficznej (ułatwiającej interpretację) oraz w wersji wyeksportowanej do arkusza kalkulacyjnego (dla osób przetwarzających otrzymane surowe wyniki). W skład analizy wchodzą informacje o:\\n- tkance tłuszczowej,\\n- zawartości wody w organizmie, z podziałem na wewnątrz komórkową i zewnątrz komórkową,\\n- masie ciała szczupłego.\\nMożliwa jest analiza zarówno całkowitych zawartości komponentów masy ciała, jak i analiza segmentowa (na tułowiu i kończynach górnych i dolnych)."@pl ;
azonOnto:destinationGroup "naukowcy"@pl,
"ogół społeczeństwa"@pl,
"studenci"@pl ;
azonOnto:harmfulContent false ;
azonOnto:keywordInfo [ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "Tkanka tłuszczowa"@pl ;
azonOnto:uri "http://purl.bioontology.org/ontology/MESH/D000273"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "segmentowy skład ciała"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/1327"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:licenseInfo [ a azonOnto:LicenseInfo ;
azonOnto:name "CC BY-SA 4.0"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/legalcode.pl"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:location "al. I.J. Paderewskiego 35, 51-612 Wrocław, dolnośląskie"^^xsd:string ;
azonOnto:partner [ a azonOnto:Organization ;
azonOnto:name "Akademia Wychowania Fizycznego we Wrocławiu"^^xsd:string ] ;
azonOnto:producer "Tanita"^^xsd:string ;
azonOnto:relatedLink [ a azonOnto:RelatedLinkInfo ;
azonOnto:name "Zasoby materialne - aparatura"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://pbb-azon.e-science.pl/cms/page/pbb-zasoby-materialne-aparatura"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:scientificDiscipline "dziedzina nauk o kulturze fizycznej (2011)"@pl ;
azonOnto:submitter [ a azonOnto:Person ;
azonOnto:name "Jarosław Domaradzki"^^xsd:string ] ;
azonOnto:title "Urządzenie do pomiaru składu ciała"@pl ;
azonOnto:uri "https://pbb-azon.e-science.pl/home/"^^xsd:anyURI .
RDF/XML
TURTLE
JSON-LD