@prefix azonOnto: <http://id.e-science.pl/ontologies/azonOnto#> .
@prefix collection: <http://id.e-science.pl/vocab/collection/> .
@prefix dcterms: <http://purl.org/dc/terms/> .
@prefix kv: <http://id.e-science.pl/vocab/kv/> .
@prefix person: <http://id.e-science.pl/vocab/person/> .
@prefix rdf: <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#> .
@prefix rdfs: <http://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#> .
@prefix records: <http://id.e-science.pl/records/> .
@prefix skos: <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#> .
@prefix unit: <http://id.e-science.pl/vocab/unit/> .
@prefix xml: <http://www.w3.org/XML/1998/namespace> .
@prefix xsd: <http://www.w3.org/2001/XMLSchema#> .
records:30109 a azonOnto:Book ;
azonOnto:acceptanceDate "2019-05-23"^^xsd:date ;
azonOnto:authorInfo [ a azonOnto:AuthorInfo ;
azonOnto:affiliation unit:6426 ;
azonOnto:author person:11301 ;
azonOnto:position 1 ] ;
azonOnto:cocreatorInfo [ a azonOnto:CoCreatorInfo ;
azonOnto:cocreator person:4541 ;
azonOnto:position 1 ;
azonOnto:roleName "Redaktor"@pl ] ;
azonOnto:collection collection:2 ;
azonOnto:comment "Rozprawa zawiera streszczenie w j. angielskim."@pl ;
azonOnto:description "W niniejszej pracy postawiono następujące hipotezy:\\n− Powierzchnia ciała konia charakteryzuje się określoną stabilnością termiczną.\\n− Zmiany temperatury na powierzchni ciała koni zależą od wykonywanej pracy.\\n− Temperatura powierzchni ciała jest wskaźnikiem fizjologicznym.\\n− Wyniki pomiaru temperatury powierzchni ciała koni mogą być przydatne dla hodowców koni i sportu jeździeckiego.\\nCelem pracy jest określenie modeli temperatur na powierzchni ciała koni z uwzględnieniem wpływu cech osobniczych, obciążenia wysiłkiem i warunków środowiskowych."@pl ;
azonOnto:destinationGroup "ogół społeczeństwa"@pl ;
azonOnto:fileInfo [ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "Temperatura_powierzchni_ciała_jako_kryterium_predy.pdf"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/30109/Temperatura_powierzchni_ciała_jako_kryterium_predy.pdf"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:harmfulContent false ;
azonOnto:keywordInfo [ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "wysiłek fizyczny"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c132246"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "termografia"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c117170"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "zootechnika"@pl ;
azonOnto:uri "http://plwordnet.pwr.wroc.pl/wordnet/synset/29701"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "koń"@pl ;
azonOnto:uri "http://plwordnet.pwr.wroc.pl/wordnet/synset/1105"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "Temperatura ciała"@pl ;
azonOnto:uri "http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_983"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:language "Polski"^^xsd:string ;
azonOnto:licenseInfo [ a azonOnto:LicenseInfo ;
azonOnto:name "CC BY-ND-NC 4.0"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/legalcode.pl"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:numberOfPages 114 ;
azonOnto:numeration "NR 511, ROZPRAWY CCXXVIII"^^xsd:string ;
azonOnto:oai [ a azonOnto:IdentifierInfo ;
azonOnto:name "OAI"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "http://fbc.pionier.net.pl/id/oai:www.dbc.wroc.pl:3290"^^xsd:anyURI ;
azonOnto:value "3290"^^xsd:string ] ;
azonOnto:partner [ a azonOnto:Organization ;
azonOnto:name "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu"^^xsd:string ] ;
azonOnto:publicationPlace "Wrocław"^^xsd:string ;
azonOnto:publicationYear 2005 ;
azonOnto:publisher "Wydawnictwo Akademii Rolniczej we Wrocławiu"^^xsd:string ;
azonOnto:relatedLink [ a azonOnto:RelatedLinkInfo ;
azonOnto:name "Dolnośląska Biblioteka Cyfrowa"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://dbc.wroc.pl/dlibra/docmetadata?showContent=true&id=3290"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:scientificDiscipline "dziedzina nauk rolniczych / zootechnika (2011)"@pl ;
azonOnto:seriesName "Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej we Wrocławiu"^^xsd:string ;
azonOnto:submitter [ a azonOnto:Person ;
azonOnto:name "Magdalena Kozińska"^^xsd:string ] ;
azonOnto:title "Temperatura powierzchni ciała jako kryterium predyspozycji wysiłkowych konia"@pl .