@prefix azonOnto: <http://id.e-science.pl/ontologies/azonOnto#> .
@prefix collection: <http://id.e-science.pl/vocab/collection/> .
@prefix dcterms: <http://purl.org/dc/terms/> .
@prefix kv: <http://id.e-science.pl/vocab/kv/> .
@prefix person: <http://id.e-science.pl/vocab/person/> .
@prefix rdf: <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#> .
@prefix rdfs: <http://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#> .
@prefix records: <http://id.e-science.pl/records/> .
@prefix skos: <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#> .
@prefix unit: <http://id.e-science.pl/vocab/unit/> .
@prefix xml: <http://www.w3.org/XML/1998/namespace> .
@prefix xsd: <http://www.w3.org/2001/XMLSchema#> .
records:50794 a azonOnto:Article ;
azonOnto:acceptanceDate "2019-09-10"^^xsd:date ;
azonOnto:authorInfo [ a azonOnto:AuthorInfo ;
azonOnto:affiliation unit:6426 ;
azonOnto:author person:6584 ;
azonOnto:position 1 ] ;
azonOnto:collection collection:2 ;
azonOnto:description "W latach 1996-1998 przeprowadzono badania laboratoryjne nad wpływem terminu zbioru i sposobu omłotu (jednoetapowy A - bezpośrednio po skoszeniu, dwuetapowy B - po wyschnięciu całych roślin i dwuetapowy C - po wyschnięciu nasion w strąkach) na kształtowanie się u trzech odmian fasoli (Mela, Słowianka, Jubilatka) masy 1000 nasion, energii i zdolności kiełkowania oraz wigoru nasion.\\nW miarę dojrzewania zwiększała się masa 1000 nasion, energia i zdolność kiełkowania oraz wigor. Nasiona pochodzące z omłotu B (po wyschnięciu całych roślin) posiadały najwyższą masę 1000 nasion, energię i zdolność kiełkowania, natomiast z omłotu C (po wyschnięciu nasion w strąku) miały najwyższy wigor."@pl ;
azonOnto:destinationGroup "ogół społeczeństwa"@pl ;
azonOnto:fileInfo [ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "117.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/50794/117.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "119.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/50794/119.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "122.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/50794/122.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "124.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/50794/124.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "125.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/50794/125.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "126.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/50794/126.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "127.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/50794/127.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "123.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/50794/123.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "121.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/50794/121.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "120.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/50794/120.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "118.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/50794/118.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "128.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/50794/128.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "Rolnictwo_LXXX_WPŁYW_TERMINU_I_SPOSOBU_ZBIORU_FASOLI_ZWYCZAJNEJ_NA_PRZYROST_MASY_NASION_I_ICH_WARTOŚĆ_UŻYTKOWĄ._CZ_II_word.docx"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/50794/Rolnictwo_LXXX_WPŁYW_TERMINU_I_SPOSOBU_ZBIORU_FASOLI_ZWYCZAJNEJ_NA_PRZYROST_MASY_NASION_I_ICH_WARTOŚĆ_UŻYTKOWĄ._CZ_II_word.docx"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "Rolnictwo_LXXX_WPŁYW_TERMINU_I_SPOSOBU_ZBIORU_FASOLI_ZWYCZAJNEJ_NA_PRZYROST_MASY_NASION_I_ICH_WARTOŚĆ_UŻYTKOWĄ._CZ_II_pdf.pdf"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/50794/Rolnictwo_LXXX_WPŁYW_TERMINU_I_SPOSOBU_ZBIORU_FASOLI_ZWYCZAJNEJ_NA_PRZYROST_MASY_NASION_I_ICH_WARTOŚĆ_UŻYTKOWĄ._CZ_II_pdf.pdf"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:harmfulContent false ;
azonOnto:keywordInfo [ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "Wartość siewna"@pl ;
azonOnto:uri "http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_14172"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "odmiany"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/27579"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "fasola"@pl ;
azonOnto:uri "http://plwordnet.pwr.wroc.pl/wordnet/synset/11059"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:language "Polski"^^xsd:string ;
azonOnto:licenseInfo [ a azonOnto:LicenseInfo ;
azonOnto:name "CC BY-ND-NC 4.0"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/legalcode.pl"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:numeration "Nr 415, LXXX"^^xsd:string ;
azonOnto:pageFrom 117 ;
azonOnto:pageTo 128 ;
azonOnto:partner [ a azonOnto:Organization ;
azonOnto:name "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu"^^xsd:string ] ;
azonOnto:publicationYear 2001 ;
azonOnto:publisher "Akademia Rolnicza we Wrocławiu"^^xsd:string ;
azonOnto:scientificDiscipline "Dziedzina nauk rolniczych (2018)"@pl ;
azonOnto:source [ a azonOnto:Source ;
azonOnto:title "ZESZYTY NAUKOWE AKADEMII ROLNICZEJ WE WROCŁAWIU Nr 415. ROLNICTWO LXXX"@pl ] ;
azonOnto:submitter [ a azonOnto:Person ;
azonOnto:name "Magdalena Kozińska"^^xsd:string ] ;
azonOnto:temporalCoverage "1996-1998"^^xsd:string ;
azonOnto:title "WPŁYW TERMINU I SPOSOBU ZBIORU FASOLI ZWYCZAJNEJ (PHASEOLUS VULGARIS L.) NA PRZYROST MASY NASION I ICH WARTOŚĆ UŻYTKOWĄ. CZĘŚĆ II. MASA 1000 NASION, ENERGIA I ZDOLNOŚĆ KIEŁKOWANIA ORAZ WIGOR"@pl .
RDF/XML
TURTLE
JSON-LD