@prefix azonOnto: <http://id.e-science.pl/ontologies/azonOnto#> .
@prefix collection: <http://id.e-science.pl/vocab/collection/> .
@prefix dcterms: <http://purl.org/dc/terms/> .
@prefix kv: <http://id.e-science.pl/vocab/kv/> .
@prefix person: <http://id.e-science.pl/vocab/person/> .
@prefix rdf: <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#> .
@prefix rdfs: <http://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#> .
@prefix records: <http://id.e-science.pl/records/> .
@prefix skos: <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#> .
@prefix unit: <http://id.e-science.pl/vocab/unit/> .
@prefix xml: <http://www.w3.org/XML/1998/namespace> .
@prefix xsd: <http://www.w3.org/2001/XMLSchema#> .
records:9171 a azonOnto:Audio ;
azonOnto:acceptanceDate "2018-03-27"^^xsd:date ;
azonOnto:character [ a azonOnto:Character ;
azonOnto:firstName "Witold"^^xsd:string ;
azonOnto:lastName "Gładkowski"^^xsd:string ;
azonOnto:name "Witold Gładkowski"^^xsd:string ] ;
azonOnto:collection collection:1,
collection:7 ;
azonOnto:creationDate "2011-01-23"^^xsd:date ;
azonOnto:description "Przygotowany materiał pozwala przyjrzeć się diecie studentów podczas sesji. Fenomen zupek chińskich i ich skład objaśnia dr inż. Witold Gładkowski z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu."@pl ;
azonOnto:destinationGroup "ogół społeczeństwa"@pl,
"studenci"@pl ;
azonOnto:fileInfo [ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "2011-01-23_Kącik_kulinarny_o_zupkach_chińskich_i_konserwantach.mp3"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/9171/2011-01-23_Kącik_kulinarny_o_zupkach_chińskich_i_konserwantach.mp3"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:genre "audycja radiowa"@pl ;
azonOnto:harmfulContent false ;
azonOnto:keywordInfo [ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "studenci"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c108461"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "sesja"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c99192"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "Jedzenie"@pl ;
azonOnto:uri "http://purl.bioontology.org/ontology/MESH/D004435"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "benzoesan sodu"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c8661"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "konserwanty"@pl ;
azonOnto:uri "http://id.e-science.pl/vocab/kv/c42027"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:language "Polski"^^xsd:string ;
azonOnto:licenseInfo [ a azonOnto:LicenseInfo ;
azonOnto:name "CC BY-SA-NC 4.0"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.pl"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:partner [ a azonOnto:Organization ;
azonOnto:name "Politechnika Wrocławska"^^xsd:string ] ;
azonOnto:placeOfCreation "Wrocław"^^xsd:string ;
azonOnto:producer "Akademickie Radio Luz"^^xsd:string ;
azonOnto:recordingLength "00:03:37"^^xsd:string ;
azonOnto:scientificDiscipline "dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)"@pl ;
azonOnto:submitter [ a azonOnto:Person ;
azonOnto:name "Anna Geryn"^^xsd:string ] ;
azonOnto:title "Dieta studentów podczas sesji, czyli dlaczego sięgamy po zupki chińskie"@pl .