@prefix azonOnto: <http://id.e-science.pl/ontologies/azonOnto#> .
@prefix collection: <http://id.e-science.pl/vocab/collection/> .
@prefix dcterms: <http://purl.org/dc/terms/> .
@prefix kv: <http://id.e-science.pl/vocab/kv/> .
@prefix person: <http://id.e-science.pl/vocab/person/> .
@prefix rdf: <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#> .
@prefix rdfs: <http://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#> .
@prefix records: <http://id.e-science.pl/records/> .
@prefix skos: <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#> .
@prefix unit: <http://id.e-science.pl/vocab/unit/> .
@prefix xml: <http://www.w3.org/XML/1998/namespace> .
@prefix xsd: <http://www.w3.org/2001/XMLSchema#> .
records:4367 a azonOnto:Article ;
azonOnto:acceptanceDate "2018-04-10"^^xsd:date ;
azonOnto:authorInfo [ a azonOnto:AuthorInfo ;
azonOnto:author person:5385 ;
azonOnto:position 1 ] ;
azonOnto:collection collection:19,
collection:3 ;
azonOnto:description "Autor, lekarz weterynarii, postuluje opracowanie instrukcji oględzin i badania krwi przed jej użyciem w rzeźnictwie. Wykorzystywana w celach spożywczych powinna być wyłącznie pobierana od zwierząt zdrowych, natomiast choroby lub zmiany patologiczne wykluczają przerabianie krwi w celach spożywczych. Specjalna komisja nadzoru sanitarnego powinna opracować spis chorób i patologii zabraniających stosowanie krwi do przerobu."@pl ;
azonOnto:destinationGroup "naukowcy"@pl,
"ogół społeczeństwa"@pl,
"studenci"@pl ;
azonOnto:fileInfo [ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy.pdf"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/4367/Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy.pdf"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy_1.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/4367/Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy_1.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy_2.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/4367/Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy_2.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy_3.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/4367/Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy_3.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy_4.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/4367/Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy_4.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy_5.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/4367/Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy_5.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy_8.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/4367/Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy_8.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy_7.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/4367/Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy_7.tif"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:FileInfo ;
azonOnto:name "Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy_6.tif"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://data.e-science.pl/4367/Krew_jako_surowy_produkt_zwierzecy_6.tif"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:harmfulContent false ;
azonOnto:keywordInfo [ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "Zwierzęta hodowlane"@pl ;
azonOnto:uri "http://purl.bioontology.org/ontology/MESH/D000829"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "Animals, Domestic"@en ;
azonOnto:uri "http://purl.bioontology.org/ontology/MESH/D000829"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "Krew"@pl ;
azonOnto:uri "http://purl.bioontology.org/ontology/MESH/D001769"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "Nadzór sanitarny nad żywnością"@pl ;
azonOnto:uri "http://purl.bioontology.org/ontology/MESH/D005513"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "Blood"@en ;
azonOnto:uri "http://purl.bioontology.org/ontology/MESH/D001769"^^xsd:anyURI ],
[ a azonOnto:KeywordInfo ;
azonOnto:name "Food Inspection"@en ;
azonOnto:uri "http://purl.bioontology.org/ontology/MESH/D005513"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:language "Polski"^^xsd:string ;
azonOnto:licenseInfo [ a azonOnto:LicenseInfo ;
azonOnto:name "domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:numeration "R. 32 Z. 3"^^xsd:string ;
azonOnto:pageFrom 103 ;
azonOnto:pageTo 108 ;
azonOnto:partner [ a azonOnto:Organization ;
azonOnto:name "Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu"^^xsd:string ] ;
azonOnto:publicationYear 1916 ;
azonOnto:publisher "wydawca nieznany"^^xsd:string ;
azonOnto:relatedLink [ a azonOnto:RelatedLinkInfo ;
azonOnto:name "http://historiaweterynarii.pl/wp-content/uploads/2016/09/Historia-produkcji-biopreparat%C3%B3w-wet.pdf"^^xsd:string ;
azonOnto:uri "http://historiaweterynarii.pl/wp-content/uploads/2016/09/Historia-produkcji-biopreparat%C3%B3w-wet.pdf"^^xsd:anyURI ] ;
azonOnto:scientificDiscipline "dziedzina nauk o zdrowiu (2011)"@pl ;
azonOnto:source [ a azonOnto:Source ;
azonOnto:title "Zdrowie"@mu ] ;
azonOnto:submitter [ a azonOnto:Person ;
azonOnto:name "Magdalena Jonko"^^xsd:string ] ;
azonOnto:title "Krew jako surowy produkt zwierzęcy z puntu widzenia \\\"mięsoznawstwa\\\". [Cz. 1]"@mu .
RDF/XML
TURTLE
JSON-LD